Instruerande text åk 3

Under några veckor har vi i åk 3 arbetat med instruerande texter, vi har läst instruerande texter,  tittat på kvalité i olika texter samt skrivit gemensamma och individuella texter.

Vi har pratat om syftet med att kunna skriva instruktioner och lärt oss strukturen för instruerande texter, hur de ska vara uppbyggda för att det ska bli ett bra resultatet.

Elevernas texter ska innehålla:

 • en lista över vad som behövs
 • en arbetsgång i stegform, i kronologisk ordning
 • bilder som visar och följer arbetsgången och/eller visar slutresultatet.

Som avslutning på vårt arbete har vi först skrivit instruerande texter i par och sedan filmat för att fler ska kunna ta del av våra instruktioner.  Titta gärna och kommentera så blir vi glada.

Hur man målar en häst

Hur man knyter en rosett

Hur man tar på sig en tröja

Hur man skriver datum på olika sätt

Hur man pusslar ett pussel

Hur man vässar en penna

Hur man ställer klockan

Hur man skriver de hårda vokalerna med små bokstäver

 

 

 

11 reaktion på “Instruerande text åk 3

 1. Kristina

  Vilka fina instruktionsfilmer ni har gjort. Ni förklarar tydligt steg för steg hur man ska göra. Då är det lätt att hänga med. Hoppas att ni kommer att lägga ut fler saker på bloggen. Då kan ju jag och andra se vad ni lär er, vi kan få inspiration och så kan vi lära oss en massa från er. Kristina

  Svara
 2. Marie

  Wow.

  Jag är mycket imponerad av era filmer. Tydliga instruktioner och varierat innehåll i filmerna. Jag ser fram emot att se ert forsatta arbete. Jag hoppas ni visar filmerna för övriga elever på skolan om det känns okej för er och era föräldrar. Ni ska vara stolta över ert arbete. Mvh Marie Alkner

  Svara
 3. Karin Jareteg

  Så roligt att få se era filmade instruktioner . Det var lätt att följa instruktionerna för ni tog det lugnt steg för steg. Bra att ni var tydliga t ex visade och sa hur man format bokstaven a , visade vad en ögla är när man ska knyta rosett.
  Fortsätt jobba så här bra så kommer ni att nå kunskapskraven i svenska för år 3 – alla ska med – alla kan – men vi behöver öva olika mycket!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *