Om oss

Vilka är vi?
Vi som driver den här bloggen går i klass 3 på en skola utanför Borås.

Syftet och mottagare
Syftet med bloggen är att synliggöra vår kunskapsutveckling och inspirera andra, både elever och lärare. Vi hoppas att våra föräldrar genom bloggen ska få en ökad inblick i vår utveckling. De ger tillfälle till samtal och ha en dialog hemma, vilket ökar förståelsen på ett djupare plan.  Att ha mottagare till det som vi gör i skolan gör att vi känner att det är på riktigt och att det är viktigt.

Den pedagogiska kopplingen
I LGR 11 framkommer att eleverna ska arbeta med informationssökning och källkritik. De ska också kunna läsa och förstå olika sorters texter, strategier för att skriva olika typer av texter, enkel form av textbearbetning, anpassa språket efter olika mottagare och sammanhang.

De ska dessutom lära sig att ta ansvar för sina studier och utveckla förmågan att bedöma sina egna resultat. Den här bloggen kommer att vara ett verktyg för att arbeta och utveckla dessa förmågor.

Vi kommer att ha ett gemensamt ansvar för bloggen med tex texter och bilder.

Upphovsrätt
Det kommer främst att finnas bilder på vårt skolarbete som vår lärare har tagit.
Vi kommer att tillåta bearbetningar av våra verk så länge andra delar under samma villkor. Vi kommer däremot inte att tillåta kommersiell användning. Vi har lagt upp symboler från Creative Commons för att förhindra plagiat. Vi kommer tillsammans att lära oss om upphovsrät och källkritik.

Motivering till varför bidraget ska få pris.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *